Home / Entreenh Academie Van Start

Nieuwsberichten

08/06/2023

EntreeNH Academie van start

Enthousiaste collega’s van Horizon College, Regio College, De Spinaker en Vonk gingen van start bij de eerste cursussen van de EntreeNH Academie.

Op woensdag 7 juni verdiepten 16 deelnemers zich ‘s ochtends in de module Ontwikkeling zichtbaar maken in Entree-onderwijs. Er werd ingegaan op manieren om de ontwikkeling en het leren van de student zichtbaar te maken en hoe je dit vervolgens in kunt zetten ten behoeve van het leerproces van de student.

’s Middags leerden 12 andere deelnemers meer over Loopbaanbegeleiding in het Entree onderwijs. Hier werd ingegaan op het ontwikkelen van de loopbaancompetenties van Entree-studenten. Hoe laat je studenten stappen maken in zijn loopbaan en welke gesprekstechnieken kan je daarbij inzetten? Op welke manier maak je gebruik van de praktijkervaring (BPV) die de student opdoet?

Beide modules zijn twee dagdelen in juni en worden gegeven op twee dagen bij het Horizon College in Alkmaar.

De EntreeNH Academie is er om de docenten en begeleiders uit onderwijs, bedrijfsleven en van de overheid, te versterken in hun kennis en vaardigheden voor flexibel entreeonderwijs. Versterken is daarvoor één van de programmalijnen binnen EntreeNH.