Home / Raymond Groen Specialist In Staal Met Een Kloppend Hart Voor Mensen Voor Wie Werken En Leren Niet Vanzelfsprekend Is

Nieuwsberichten

06/06/2024

Raymond Groen; specialist in staal met een kloppend hart voor mensen voor wie werken en leren niet vanzelfsprekend is.

Raymond Groen viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum als ondernemer. Ooit begonnen op de binnenvaart en in de luchttechniek, ontwikkelde hij een talent voor het begeleiden van stagiairs. Het liefst stagiairs met een randje, een extra ondersteuningsvraag. Daar bleek hij goed mee overweg te kunnen. En nu, als frontman van Zeestad Staal, werkt hij nog steeds voor en met mannen en vrouwen voor wie werken en leren niet vanzelfsprekend is. Zeestad Staal biedt ze een veilige omgeving om arbeidsfit en leer-fit te worden. Met echte werkzaamheden en echte klantopdrachten.

Loods (Gebouw) 39, een bijzonder pand

Raymond startte Zeestad Staal in 2004 op Kooipunt en bleef daar 2018. Via zijn Helders netwerk kreeg hij de kans om het huidige pand op Willemsoord te kopen. Dit prachtige industriële pand kent een bijzondere geschiedenis. Het achterste deel dateert uit 1823 (1923) het voorste deel is in 1931 (1939) aangebouwd. Het herbergde door de eeuwen heen diverse werkplaatsen voor scheepsonderhoud aan de schepen van de Koninklijke Marine. Inmiddels is het pand verduurzaamd met 178 zonnepanelen, ledlampen en warmtepompen. Deze investering leverde een mooie energielabel B, een topprestatie voor een pand van deze leeftijd. Nog steeds zijn er meerdere werkplaatsen te vinden. Voornamelijk voor staalbouw maar ook houtbouw en poedercoaten.

Productiewerk

Bij Zeestadstaal is er veel productiewerk. Zo maken ze er maken frames voor wtw-units, hekwerken en toegangspoorten, maatwerk horeca interieur en specialistisch staalmaatwerk, waaronder gedenkbomen. Dit zijn stalen bomen, met 450 blaadjes, waar namen van overledenen in gegraveerd worden. Zeestad Staal is trots op deze ontwikkeling.

Onderwijs en stage

Het bedrijf is volledig ingericht op het bedienen van onze doelgroep voor wie leren en werken niet vanzelfsprekend is. Er zijn vaste medewerkers in dienst die opgeleid zijn om deze doelgroep te begeleiden. “We koppelen in de begeleiding van deze doelgroep ook de mbo-4 stagiair aan een deelnemer” aldus Raymond. “Zo leren we van elkaar en kun je goed onderwijs en begeleiding bieden”.

Loods (Gebouw) 39 biedt ook onderdak aan Tekpark en De LegoWerf, twee imagoprojecten om jonge kinderen interesse voor de techniek bij te brengen. Wekelijks bezoeken zo’n 100 leerlingen Loods (gebouw) 39 om spelend te leren en te ontdekken.

Een succesverhaal van een statushouder

Filmon Tesfu een van onze werknemers die als statushouder uit Somalië bij ons is binnengekomen en is nu vier jaar in Nederland. Hij werkte een jaar bij ons en dat ging zo goed dat wij hem toen in dienst hebben genomen. Hij ontwikkelde zich snel en pikte zijn hobby hardlopen weer op. Daar bleek hij heel goed in te zijn. Zelfs zo goed dat hij  op de 10 km bij de top van Nederland hoort. Waarschijnlijk gaat hij namens Nederland naar de Olympische Spelen. Hij krijgt van ons de ruimte om van 40 naar 24 uur te gaan in werk, zodat hij wekelijks in Apeldoorn optimaal kan trainen met de top van Nederland.

Professionaliteitsslag en verbinding in Techcourt

Zeestad Staal wordt met Loods (Gebouw) 39 een locatie van TechCourt NHN. “Met de aansluiting bij de netwerken van onder meer het UWV, WSP NHN en EntreeNH, worden we gezamenlijk professioneler.  We zijn geen éénpitter meer. We groeien mee in het grote netwerk waarin partijen contact zoeken met Techcourt. Samen zijn we echt van meerwaarde voor de doelgroep die zijn carrière in de technieksectoren van Noord-Holland zoekt”.

VR-heftruck simulatie

‘Van idee naar product’ is het motto dat Raymond voert. Zo ook bij de ontwikkeling van VR. “Met VR laten we al zien hoe je op een heftruck zit. Op een redelijke goedkope manier kun je dan visualiseren hoe op je een heftruck werkt. Wij organiseren elk jaar voor Defensie cursussen in heftruck rijden. Van daaruit kwam het idee om eerst met een simulator te werken. Samen met Jan Wijker heeft hij een oude heftruck omgebouwd tot een vr-simulator. Binnen twee weken was het idee uitgevoerd. Toen kwam het idee om dit ook voor de diverse scholen in te zetten. En straks staat er een gloednieuwe sim ons als Techcourt locatie”.

De heftruck sim wordt spectaculair, we hebben het hier ook over veilig werken. Met deze nieuwe uitvinding en de continue stroom aan ideeën kijkt Raymond met vertrouwen naar de toekomst. De samenwerkingsverbanden rondom Zeestad Staal en Techcourt zorgen ervoor dat mensen op een goed onderbouwde manier, volgens richtlijn en protocol, een gefundeerde stap kunnen zetten naar een nieuwe toekomst.