Home / Testbericht 3

Nieuwsberichten

13/06/2023

Praktijkleren bij Probedrijven

Maatwerk ontwikkelen we samen

Participatiebedrijf Probedrijven uit Schagen heeft EntreeNH gevraagd om voor medewerkers van een aantal werkbedrijven praktijkleertrajecten op te starten. Na een uitgebreide verkenning van de individuele leervragen en werkvloeranalyses zijn Catelijne Zandbergen (Vonk) en Veronique Helmstrijd (Regio College) gestart met de uitvoering van praktijkleertrajecten voor de werkbedrijven Horeca, Logistiek, Verpakken, Postbezorging en Facilitaire dienstverlening. Inmiddels zijn ook Lonneke Bant (Horizon College) en Monique Zonneveld (Vonk) aangesloten.

De samenwerking tussen het Horizon College, Regio College en Vonk resulteert in een aanbod aan Probedrijven dat ze in staat stelt om circa 200 werknemers via praktijkleerroutes te scholen en hun voortgang te valideren. Praktijkleren biedt werknemers die moeite hebben met leren in een schoolse omgeving de mogelijkheid via de werkvloer een vak te leren. Sinds de invoering van de Participatiewet worden er voor schoolverlaters met een kwetsbare positie in het onderwijs en op de arbeidsmarkt aangepaste routes ontwikkeld voor leren en werken. Samenwerking tussen mbo-scholen en de participatiebedrijven biedt jongeren en (jong)volwassenen in een kwetsbare positie extra kansen om een reguliere baan te vinden.

EntreeNH ontwikkelt met de samenwerkende mbo-scholen een uniforme aanpak in de uitvoering van Praktijkleren. Deze aanpak aanpak stimuleert synergie tussen onderwijsinstellingen, werkgevers, brancheorganisaties en andere relevante stakeholders binnen een regio. Door samen te werken en middelen te bundelen, kunnen alle partijen de eenduidige manier van werken uitvoeren en  efficiënter gebruikmaken van beschikbare middelen en expertise.