Home / Werkom Van Start Met Reeks Praktijkleren

Nieuwsberichten

20/03/2024

Werkom van start met reeks praktijkleren

Participatiebedrijf Werkom start vandaag met de praktijkverklaringsroute voor ruim 100 medewerkers die werkzaam zijn in het groen. Via deze route kunnen de medewerkers een mbo praktijkverklaring halen voor Veilig werken langs de weg.

Het startsein werd gegeven met de ondertekening door 11 werkbegeleiders van de leerwerkovereenkomsten Opzichter niveau 4 Tuin Park en Landschap. Zij kregen als eerste instructie over praktijkleerroutes. Gevolgd door een training Veilig werken langs de weg.  De werkbegeleiders gaan hun medewerkers begeleiden en worden daarvoor nu getraind door medewerkers van Vonk.

De start van deze reeks is het resultaat van de samenwerking tussen EntreeNH, Vonk en NH Connect. Werkom is één van de vijf samenwerkende groenbedrijven in NH Connect. Ruim honderd medewerkers een praktijkverklaringstraject laten volgen is het doel van deze inzet.

Veilig werken langs de weg

De werkbegeleiders starten in de komende weken ieder met een groep medewerkers het praktijkverklaringstraject Veilig werken langs de weg. In deze training leren de medewerkers onder andere hoe zij zorgen voor een veilige werkomgeving voor zichzelf en de weggebruikers. Bijvoorbeeld door afzettingen te plaatsen, verkeersborden in te zetten en veilige kleding te dragen.  

Onderwijsinnovatie

Het realiseren van de onderwijsinnovatie praktijkleren in het mbo entreeonderwijs is een belangrijke doelstelling van EntreeNH. Daarvoor realiseerden we het EntreeNH Loket Praktijkleren. Met het starten van deze 120 praktijkverklaringstrajecten bieden we de deelnemende medewerkers van Werkom een waardevol perspectief en motivatie. En voor participatiebedrijf Werkom realiseren we de lang gekoesterde wens scholing te bieden op onderwerpen die voor hun bedrijfsvoering van belang zijn.

NH Connect Academie en Vonk

Aan deze praktijkverklaringstrajecten wordt vorm en inhoud gegeven binnen de NH Connect Academie. In deze academie worden trainingen, cursussen, opleidingen en praktijkleertrajecten georganiseerd in samenwerking met Vonk. Vonk zorgt voor de borging en organisatie van onderwijs en het faciliteren van wettelijke geldige praktijkverklaringen. In de NH Connect Academie wordt steeds vaker praktijkleren aangeboden. Dit is een relatief nieuwe vorm van scholing waarbij het leren op de werkplek van de medewerkers plaats vindt. Zij leren zo in de praktijk, in hun eigen werkomgeving. De werkbegeleiders hebben bij de uitvoering van praktijkleren een cruciale rol. Zij leveren voor een belangrijk deel de begeleiding van de praktijkleertrajecten van hun medewerkers. De werkbegeleiders worden ondersteund door de medewerkers van Vonk: Catelijne Zandbergen, Hendri Rouw, Elma van de Poppe en Astrid Noom.

Ben jij bij het lezen geïnteresseerd geraakt in Praktijkleren voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Veilig Werken aan de Weg